Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Társasjáték - cikkek képes leírás - Társasjáték.tlap.hu
részletek »

Társasjáték - cikkek - Társasjáték.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsasjatek.tlap.hu » Társasjáték - cikkek
Keresés
Találatok száma - 8 db
A bor, a búza és a béke szigete - Catan telepesei

A bor, a búza és a béke szigete - Catan telepesei

Márai maestro szerint a polgárcivilizációt teremtett, csodálatos városokat hozott létre. Catan szigetén is ez a feladat vár telepeseinkre: a kezdetben mindössze két település­ből és rövidke útból álló kolóniánkat kell felvirágoztatnunk. A játék szabályaira lefordítva mind ez annyit tesz, hogy a kezdeti 2 pontunkat (1 per falu) kell vetélytársainkat meg­előzve 10-re gyarapítanunk.

A Carcassone-ról egy kis érdekes

A Carcassone-ról egy kis érdekes

Földjeinken szorgoskodó alattvalók, az isteni jóindulat meg teremtésén munkálkodó, lojális klérus, tökös katonaság és Ius Primae Noctis: innen szemlélve kifejezetten komfortosnak tűnik az élet a középkorban. Az utóbbitól eltekintve mindezt megtalál­juk a Carcassonéban, ahol birtokaink és követőink minél jobb menedzselésével kell vetélytársaink fölé kerekednünk.

Angry Birds társasjáték

Angry Birds társasjáték

A Mattelt megihlette az Angry Birds és nyilván annak hatalmas sikere, így elkészítették annak társasjáték változatát, ami májusban kerül az amerikai boltokba. A társasjátékot 2-4 fő játszhatja. Három madarat, 4 disznót, 14 építőelemet és 56 küldetéskártyát fog tartalmazni, és természetesen az elmaradhatatlan csúzlit. A játékban a kártyák adnak utasítást arra vonatkozóan, hogy hogyan építkezzünk, amit aztán az ellenfélnek le kell rombolnia. Valljuk be ennél többet nem is nagyon lehetne kihozni a dologból. A játék ára várhatóan 15 dollár lesz.

Fejlesztő táblajátékok

Fejlesztő táblajátékok

Olyan táblajátékok leírásai, amelyek garantáltan beváltak a gyerekek körében, például a hejőkeresztúri iskolában. Nem pusztán játékleírásokról van csupán szó, hanem változatok, módosítási, tanítási javaslatok, ?használati útmutatók? leközléséről is az egyes játékokhoz. Ezek a táblások nemcsak kitűnő szórakozást, közösségi élményt biztosítanak, hanem sokrétűen fejlesztenek is. Érthetően nagy az igény az online játékokra, ám szükség van azokra is, amelyek valós közegben zajlanak. Ez az oldal olyan táblás játékok egyre bővülő listáját tartalmazza, amelyek eszközigénye olcsón megvalósítható. (Erre is tanácsot ad a lap.) Például könnyen rajzolható, másolható táblák, jelhordozónak pedig ott a dekorkavics, az ásványvizes kupak és más egyéb? Mégis, milyen játékok? Van közöttük szép számmal ősi, akár több ezer éves múltra visszatekintő is, de modern fejlesztés is. Az előbbire példa az Alkerk (Alquerque), a másodikra a Pylos. E táblás játékok igényes elkészítése pedig már egy külön értékteremtési folyamat lehet.

Játék-Világ blog - játék leírások, ismertetők

Játék-Világ blog - játék leírások, ismertetők

Gyerekjátékok, leírások és ismertetők a legnépszerűbb játékok közül a Játék-Világ blogján! Egy újabb közösségi csatornával bővült a Játék-Világ - ezentúl a blogspoton is megtalálhattok minket. Visszajelzéseitek alapján régóta szerettünk volna egy olyan eszközt keresni, ahol kicsit részletesebben, a saját szájízünk szerint írhatunk a játékokról. Ezért úgy döntöttünk, hogy elindítjuk játékokkal foglalkozó blogunkat. Oldalunkon az általatok kedvelt népszerű játékokról és gyártókról, társasjátékról, Lego és Duplo játékokról, babákról és kreatív játékokról olvashattok részletes leírásokat, játékbemutatókat, valamint ismertetőket.

Játékismerő - játékleírások

Játékismerő - játékleírások

A Játékismerő a hazánkban kapható és népszerű forgalmazók játékait mutatja be. A játékokról három nagyobb kategóriában találsz játékleírásokat, ismertetőket: Formatex játékok, kreatív játékok és társasjátékok. A Formatex több sikerszériás játéksorozat forgalmazója, mint Mighty Beanz, Trashpack, Geomag stb. Kreatív játékaink elsődlegesen a megbízható és világszerte elismert SES kreatív, Hasbro, K's Kids, Clementoni cégek kínálatából tevődik össze. Társasjáték ismertetőinket a közkedvelt, már bizonyított játékokra koncentráltuk, melyeket számos gyártó újra feldolgozott és kiadott (pl. Monopoly, Scotland Yard).

Miért játsszunk koop társasjátékkal?

Miért játsszunk koop társasjátékkal?

A hagyományos társasjátékkal ellentétben a koop játékban nem egymás ellen játszunk, nem a versengésen van a hangsúly, hanem egymást segítjük, hogy közösen, egymás tudását, értékeit, forrásait összeadva érjük el a sikert. Ezáltal a játékot önfeledten élvezhetjük magáért a játékért. A versengés csupa rosszat hoz ki belőlünk, pl úgy mint irigység, gőg, de most ezektől nem kell tartanunk, ha kipróbáljuk ezt a játékformát, rájövünk, hogy egymást segíteni mennyire más, és a sikernek is együtt örülhetünk.

Szlalom

Szlalom

A heti nagybevásárlás után könnyen játszható :) A játék lényege, hogy különféle dobozokból, palackokból nagyon egyszerű szlalompályát építsünk. Variációs lehetőségek: 1. feladatok - mondjuk meg, hogy pl. a narancslé és a cipősdoboz között csak kúszni lehet. Máshol csak ugrálni... A gyerek életkorának függvényében akár egész bonyolult mozgássorokat is ki lehet találni. 2. a pályát is nehezíthetjük. Mi ezt a havi nagybevásárlás után, amikor volt 3-4 karton ásványvizünk akkor játszottuk, mivel a vizeket el lehetett dönteni és rá is lehetett mászni/állni. Így sokkal többféle mozgásra volt alkalmas a "terep" :)

Tuti menü